środa, 9 czerwca 2010

Ciastka owsiane z czekoladą i rodzynkami

Powinny były wyjść jasne, ale dodałam pokrojoną czekoladę do jeszcze ciepłej masy, więc się trochę roztopiła. Jaśniejsze na pewno wyglądałyby lepiej... ;)


CIASTECZKA OWSIANE Z CZEKOLADĄ I RODZYNKAMI
 z The Good Mood Food Blog

2 szklanki płatków owsianych
1 3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki brązowego cukru
1/2 szklanki posiekanej czekolady
1/2 szklanki rodzynek
225g roztopionego masła (można dać odrobinę mniej)
1 duże jajko, roztrzepane
duża szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia


Rozgrzać piekarnik do 180*C. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
W dużej  misce wymieszać suche składniki. Dodać jajko, potem ostudzone masło. Nabierać porcje wielkości ok. 2 łyżek stołowych, formować ciasteczka i przekładać na blachę.
Piec 25 min, aż nabiorą jasnozłotego koloru.


Smacznego!



 

3 komentarze:

  1. apetycznie wyglądają:) ja też ostatnio coś mam z tymi płatkami owsianymi:)

    OdpowiedzUsuń
  2. a myślisz że zamiast brązowego cukru można dodać zwykły?

    OdpowiedzUsuń

Related Posts with Thumbnails