piątek, 1 października 2010

My new love


Ciasto bananowe 
z bloga White Plate

4 bardzo dojrzałe banany
150 g brązowego cukru
1 jajko, rozbełtane
75 g miękkiego masła
1 cukier waniliowy
170 g mąki
szczypta soli
1 łyżeczka sody

 Piekarnik nagrzać do 180*C. Keksówkę o długości 23cm wysmarować masłem i wysypać mąką lub bułką tartą.
Banany rozgnieść dokładnie widelcem, włożyć do miski, dodać cukier, jajko, masło i cukier waniliowy.Wymieszać mikserem.
W osobnej misce zmieszać mąkę, sól i sodę, dodać do bananów, zmiksować.
Wlać do formy i piec godzinę. Po upieczeniu ostudzić w formie.

Smacznego!
banana bread <3
Maja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails